boxershorts män 2022

Varför det är viktigt med underkläder när du tränar

boxershorts män 2022

Att byta kläder innan du tränar är en viktig del av all träning. Det spelar roll vad du har på dig på insidan, eftersom bakterier lätt växer på de fuktiga och mörka områdena. Att bli svettig runt det privata området kan orsaka skav, utslag och till och med jäst. Träningsunderkläder är tillverkade av tyger som är mjuka och stretchiga. Sånna underkläder gör också din träningsupplevelse bättre, eftersom de är riktigt bekväma och andas. Här lyfter vi fram vikten av att bära underkläder på dina träningspass:

För kvinnor

– Att bära en sport-bh är ett måste. Den hjälper till att minska studsandet (de kan minska det med upp till 80 %). Den hjälper också till att skydda bröstband och förhindra att vävnaden skadas. – Beroende på vilken typ av aktivitet man ägnar sig åt kan man välja sportbehåar med lågt eller högt stöd för att lindra obehag och obekväma blickar när man tränar.

– Underkläder måste vara andningsbara – med fukttransporterande egenskaper för att skydda dina känsliga områden från att få svampinfektion eller störa pH-balansen. Det finns specialiserade underkläder för träning, löpning och träning – dessa kallas aktiva underkläder – tyget är andningsbart, täckningen är fylligare och skärningarna är avsedda att undvika synliga linjer på utsidan.

För män

– Stöd och passform är lika viktigt, särskilt när du är på gymmet. Sköna underkläder för män är boxershorts – lätta att tvätta, snabba att torka och perfekt tätt.

– Träningströjor är utformade med fukttransporterande och stretchiga tyger, som säkert kommer att hålla dig bekväm tillsammans med en skön passform.

– Du kan också prova aktiva underkläder, som är av en nyare typ. Dom kan bäras under dagen innan du går till gymmet. Det rekommenderas dock fortfarande att du inte hänger i svettblöta och våta kläder för länge efter träningspasset. Det är alltid tillrådligt att byta om och duscha efter gymmet, eftersom ju längre kroppen utsätts för en svettig miljö, desto större är risken att pH-balansen i kroppen går förlorad.