t-shirt-mockup-of-a-female-runner-training-outdoors-37980-r-el2

Varför Alla Borde Springa

Ärligt talat, att löpträna är något av det bästa du kan göra för din kropp. Oavsett om du har ett kontorsjobb eller är en elitidrottare, att ta en löprunda håller dig inte bara fysiskt vältränad men gör också så att du presterar bättre på jobbet.

Stärker Din Bål

Dina bålmuskler är viktiga för dom stabiliserar din kropp när du rör på dig. Bål eller core på Engelska är mittenparten på din kropp, magmusklerna, musklerna på sidan om magen och nedre rygg.

Att ha en stark bål innebär också att du kan bära tyngre saker och göra vändningar/vridningar med minimerad risk för skada.

Att springa är ett bra sätt att stärka din bål då du konstant tränar på att hålla en uprätt hållning, kom ihåg att använda bra skor, speciellt om du är tung eller har ryggsmärtor sedan tidigare.

Boostar Humöret

Vi har alla varit stressade, bråkat med våran partner, haft enormt mycket med jobbet eller ungarna, då måste man vara smart med att hantera den stressen.

Lämna chokladen i kylen och knyt skosnörena istället! Att jogga en längre tid, 1 timme+ triggar endorfiner i din hjärna och skapar ett så kallat ”runners high”. Stress försvinner, du känner ingen direkt smärta och helt plötsligt är du i ett lyckorus.

Även om du inte har tid att springa så länge som i 1 timme så kommer bara själva mödan att ta sig ut och faktiskt göra det vara en boost för ditt humör. Om du tex träffar en person via en dejting app kan det vara en rolig grej att ta med hen på en springtur och är ett utmärkt sätt att öka både sexlust och självförtroende.

Starkare Hjärta

Löpning, eller vilken som helst annan kardiovaskulär träning ökar hjärtats kapacitet att pumpa ut blod till din kropp eftersom hjärtat är en muskel och tränar man den så blir den starkare.

Eftersom att hjärtat blir starkare behöver den inte jobba lika hårt för att pumpa ut samma volym av blod vilket i sin tur sänker blodtrycket.

Studier visar att löpträna bara 10-15min om dagen reducerar kraftigt riskerna för att drabbas av hjärt och kärlsjukdomar.

Löpning Bränner Kalorier

Försöker du gå ned i vikt? Börja jogga som en del av din motionsrutin. Ju tyngre du är ju fler kalorier förbränner du. Att åka skateboard är också en bra konditionsövning, det kräver balans och starka ben, varför inte kika på Vans Sverige och lär dig allt du behöver om att åka bräda.

Att promenera är utmärkt för viktnedgång men vill du träna både bål,hjärta och lungor samtidigt som du förbränner mer kcal än vid en promenad då är Spring ordet för dagen!