hälsa och skönhet

Vårda din hälsa och skönhet

hälsa och skönhet

Det är svårt att sätta en exakt definition på ordet skönhet, då innebörden är individuell. Att skönhet ligger i betraktarens ögon, vare sig skönheten ligger hos en en person, specifik plats eller annat.

När det gäller äkta skönhet hos personer är många överens om att skönhet börjar inifrån. Skönhet inifrån grundar sig i att ta hand om sig själv med hjälp av bra kost, vardagsmotion och att må bra mentalt sätt. Ju bättre man vårdar sin insida, desto bättre mår man. En persons goda hälsa ses ofta som en form av skönhet.

Vilka metoder som passar för just dig beror bland annat på din livssituation, personlighet och intressen. Att förse din kropp med bra kost innebär att du får i dig alla näringsämnen som behövs för att din kropp ska må bra, vilket är relativt enkelt om du fokuserar på en varierad kost med bra råvaror.

Även om skönheten börjar inifrån har vi ibland behov av förstärkning på utsidan. Vår hud är en stor del av vår kropp som dagligen påverkas av yttre faktorer, som väderväxlingar, sol, saltvatten och hård vind. Hudvårdsprodukter som ansiktsmask, after sun och andra lotioner ger vår hud bättre elasticitet och minimerar risken för att huden ska skadas.

Olika sätt att ta hand om din hud

sephora.se finner du ett stort urval av naturlig hudvård i olika prislägen. En nyhet är produkter som har ett innehåll av olika frukter och växter, som ska förse huden med bättre återfuktning. Dessutom är några av deras behållare i återvinningsbart material.

Inför köp av ansiktsmask, lotioner och liknande produkter så var noga med att du väljer produkter som riktar sig till din hudtyp. Det är ofta stor skillnad på om hudvårdsprodukten har en bas av fett eller vatten. Om du till exempel har fet hud, så brukar det vara mest passande med vattenbaserade produkter.

Tycker du om att vistas ute i naturen, alla årstider på året, så utsätts din hud regelbundet av tuffa påfrestningar. Det kan vara en god idé att dagligen ge din hud extra kärlek. Närande ansiktsmask, återfuktande krämer eller andra hudvårdsprodukter som förser din hud med ny näring och energi.

Glöm inte att fylla på med vätska i kroppen, flera gånger under dagen. Börjar din hud kännas uttorkad, så kan vätskebrist vara en av anledningarna. Testa vätskebalansen i din hud genom att klämma ihop hud på din handrygg. Ju längre tid det tar för huden att återgå till normalt utgångsläge, desto mer vätska törstar din kropp efter.