padelutrustning

Rätt utrustning för padel

padelutrustning

Padelns snabba intåg i vårt avlånga land kan knappast ha undgått någon vid det här laget. Nya padelhallar ploppar upp lite varstans och allt fler människor upptäcker denna otroligt roliga sport.

Vad gör padel populärt som träningsform?

Till att börja med är padel en nybörjarvänliga sport som man enkelt kan komma in i, det krävs inte att man är ett fysmonster för att börja spela och grunderna går att lära sig snabbt. 

En annan faktor som gör padel populärt är att det är lätt att bli involverad i spelet och det händer hela tiden någonting. Optimalt för att koppla bort andra tankar och bara fokusera på spelet.

Vidare är padel även socialt och ett roligt sätt att umgås på. Det går att träffa vänner, bekanta och kollegor på ett avslappnat sätt.

Hitta rätt padelutrustning

I takt med att padeln växt så har även utbudet av padelutrustning ökat, vilket sett ur konsumentsynpunkt är positivt då den större konkurrensen leder till lägre priser och bidrar till produktutveckling.

Med rätt padelutrustning som är anpassad för dig kan du spela bättre och mer bekvämt på padelbanan, samtidigt som risken för skador minskar. Det finns inte ett par skor, rack eller kläder som passar för alla, utan det gäller att hitta utrustningen för just dig.

Tekniktips på vägen

Som ny inom padel kommer man långt med att lära sig lite grundläggande teknik i början. Det kan man antingen göra genom att kolla instruktionsvideos på Youtube eller boka en lektion eller två hos en instruktör. Många padelhallar har idag egna instruktörer anställda. 

Ett annat tips på vägen att värma upp ordentligt innan matcherna, många spelare har för vana att hoppa över uppvärmningen och gå in och slå direkt. Det ökar såklart risken för skador samtidigt som en kall kropp presterar sämre. Kom gärna lite tidigare i stället och motionscykla eller jogga runt.