virtual

Rätt rutiner när du jobbar hemifrån

Att fler än någonsin jobbar hemifrån är ingen nyhet för någon. Det har visat sig vara en utmaning både för företagen och de anställda, företagen ska hålla i gång jobbet och ge de anställda den trygghet och stöd som behövs trots avsaknad av fysisk närvaro och de anställda ska hålla i gång sin fritid och de rutiner som de mår bra av. Som tur är finns det hjälp att få!

För de företag som har gått över till att mer eller mindre jobba hemifrån så är det en stor utmaning att erbjuda sina anställda en ergonomisk och psykiskt hälsosam arbetsmiljö. För ergonomin finns det en hel del hjälpmedel att ta till så att de anställda spenderar sin arbetstid på ett sätt som minimerar skaderisken.

Viktigt att ta eget ansvar för sin fysiska hälsa

För den som är anställd är det viktigt att ge arbetet en plats i hemmet där det går att arbeta på ett bra ett bra sätt. Men det är minst lika viktigt att röra på sig för att själv motverka de skador som man kan dra på sig vid felaktig arbetsställning.

Utökad arbetsstyrka med virtuell assistent

Vissa arbetsuppgifter har blivit svåra att utföra på ett effektivt sätt eller så har det nya sättet för många att leva på lett till att man behöver nyanställa, vilket kan vara en utmaning när man inte är på plats på en arbetsplats. Det har lett till att allt fler tittar på alternativ som virtuell assistent och andra tjänster som man kan leja ut på distans.

Jobba hemifrån som konsult

För den som verkligen uppskattar det här med att jobba hemifrån och som har fått till rutiner kring träning, det sociala och familjelivet kan det vara en god idé att fundera på att erbjuda sina tjänster till fler företag och börja jobba som konsult.

Träna i solen och jobba på kvällen

På så sätt går det att styra över sina tider på ett annat sätt. Att kunna ta löprundan mitt på dagen i solskenet under vinterhalvåret eller att hänga på stranden med barnen på sommaren och sedan jobba på kvällen är målet för många. Eller att jobba var som helst, i stugan, på båten eller på en road trip i Europa. Du kanske hellre jobba intensivt en period och sedan är ledig en längre period.

Disciplin krävs för att jobba hemifrån

Möjligheterna för den som vill jobba hemifrån och som hittar ett jobb som passar dem är enorma. Men det kräver också en hel del disciplin för att stressen inte ska ta över, att ha mentaliteten att göra saker på en gång är en bra start till motsats till de som gärna skjuter upp saker.

Pensioner, försäkringar och friskvårdsavdrag

Det finns annat att tänka på när man erbjuder sina tjänster som distansarbetare med eget företag. Pensioner och andra försäkringar är något som man inte har en arbetsgivare som erbjuder längre. Att sätta sig in i liknande frågor är viktigt för att vara förberedd ifall något händer. Andra förmåner som friskvård är fortfarande tillgängligt så du behöver inte glömma gymkortet eller massagen utan kan fortsätta att ta hand om dig trots det ändrade arbetsförhållandet. Och att ta hand om sin fysiska hälsa är om möjligt ännu viktigare när man jobbar hemifrån.