spela padel

Padel – En sport som har tagit fart

spela padel

I Sverige och i stora delar av världen har padel fullkomligt exploderat. Alla vill spela, allt från superkändisar och idrottsstjärnor till vanliga människor och även barn. Det har växt fram oändligt med padelbanor runt om i Sverige och att få fatt i de populäraste tiderna är inte alltid det enklaste.

Padel sporten har som sagt vuxit lavinartat och padelförbundet organiserar idag cirka 100 föreningar runt om i Sverige med upp till 10 banor per hall. Man räknar med att ungefär en halv miljon svenskar har provat sporten och nu finns det även pengar att satsa på sporten med olika padel odds.

Varför har padel blivit så stort?

Padel har sina rötter i Spanien och kom till Sverige runt 2010 men har på senare tid exploderat, varför är det så? Padel är en sport med enkla regler vilket gör att man kan börja spela ganska omgående. Det är inte svårt att sätta sig in i de regler som finns och när man provar padel första gången tycker många att det är väldigt roligt. Det är en av anledningarna till att man fortsätter, att det är en lätt sport att förstå och att det fångar ens intresse direkt.

En annan anledning är att padel är en sport för alla. Det är gärna en aktivitet där alla i familjen eller vängruppen kan delta. Även om det är roligaste och kanske mest givande för alla är att spela tillsammans med de som är på samma nivå som en själv, så kan padel även spelas med olika enskilda nivåer. Det gör att det är lätt att få ihop spelare men även det möjliggör även för en aktivitet där de flesta kan delta.

En annan sak som kan ha bidragit till padelns extrema framfart är genusperspektivet. Många gånger spelas padel med mixade lag, en kvinna och en man på varje sida. Detta gör att padeln ligger helt rätt i tiden eftersom i dagens samhälle vill unga män och kvinnor göra saker tillsammans och padeln är en utmärkt sport att mötas i.

Vinna pengar på padel

Nu kan man även vinna pengar på padel, det finns några spelbolag som erbjuder padel betting. Eftersom padel inte ingår i deras vanliga val av sporter så dyker den upp lite oregelbundet. Nu när padel intresset runt om i världen och speciellt i Sverige har ökat så  mycket kommer det inte att dröja länge innan spelbolagen gör detta till en fast sport att spela på. Det kan vara så att några redan har börjat.