parterapi

Överkom problematik i förhållandet tillsammans

Många par lever idag i förhållanden som inte är fullt så hälsosamma som de skulle kunna vara. Detta betyder nödvändigtvis inte att saker är fruktansvärda eller att relationen har hemska brister. Det kan vara så enkelt som att bristande kommunikation orsakar onödig stress för bägge parter, eller att en person i förhållandet inte helt litar på den andra.

Detta är saker som i längden kan tära rejält både på förhållandet, men även på personerna som är inblandade. Så hur ser man egentligen till att sin relation är hälsosam och gynnar bägge parter så att ni bägge två kan vara så lyckliga som möjligt.

Första steget är att erkänna problemet

I de allra flesta situationer så är det första steget att helt enkelt erkänna att saker inte är optimala. Detta behöver i sin tur inte betyda att det är dags att kasta in handduken och gå vidare till en ny relation. Tvärtom så är det inte alls ovanligt att behöva jobba på sitt förhållande för att få det så bra som möjligt.

Genom att helt enkelt sätta dig ned med din partner och diskutera vad som skulle kunna vara bättre, så kan ni tillsammans börja arbeta på att förbättra det utan eller med hjälp av parterapi. Kom ihåg att det är en bra idé att inte anklaga din partner för att vara orsaken till problemet då detta kan leda till hettade diskussioner eller argument.

Det är inte alltid lätt att lösa det på egen hand

Att sätta sig ned och diskutera problematik i förhållandet är nyttigt för att bättra på förhållandet. Men det kan ibland vara svårt att ha en opartisk syn på det hela, eller att diskutera utan att skylla på varandra. Ibland kan det även vara svårt att helt enkelt diskutera det hela på ett hälsosamt sätt. Då kan det vara bra att ha med en opartisk tredje part som hjälper till och guidar er till hur man diskuterar på ett hälsosamt vis.

Med det så menas inte att ni ska ringa in en vän eller familjemedlem, då dessa sällan är varken villiga, eller helt opartiska. Det som menas är då att tillsammans gå på parterapi för att bättre lära sig att diskutera saker på ett hälsosamt sätt. På remainly.se så erbjuds du och din partner parterapi online, tjänsten är även helt anonym. Ni blir då guidade genom instruktionsvideor för samtal och övningar som hjälper till att stärka er relation

Att söka hjälp är inte slutet, det är början

Många kanske känner att det är samma sak att söka hjälp som att ge upp. Men faktum är att det inte alls är så. Majoriteten av de som söker hjälp i form av parterapi säger att de lärt sig nya verktyg att använda sig av i vardagen som underlättar rejält. Trots att det kan kännas som att det är slutet på relationen, så är det alltså raka motsatsen, en början på nästa nivå i förhållandet. På remainly.se så lär ni er att handskas med problem som dålig kommunikation i förhållandet, att hitta tillbaka till intimitet, eller helt enkelt förbättra relationen i allmänhet.

Parträning är otroligt användbart och ser till att du och din partner mår så bra som möjligt i er relation. Med det sagt så är inte alla förhållanden i behov av arbete, men hör absolut inte till ovanligheter att behöva jobba på sitt förhållande. Se till att ge dig och din partner de rätta verktygen för att enkelt och smidigt kunna ta er igenom eventuella problem i er relation. Om du känner att det finns saker i ditt förhållande med din partner som skulle kunna vara bättre, överväg att prova på parterapi online då det är både enkelt och smidigt, samtidigt som det gynnar både dig och din partner.