medisera

Medisera Hälsokontroller

Mediseras Hälsokontroll Stor är den mest omfattande hälsokontrollen hos Medisera och erbjuder 35 olika analyser. Med detta paket till ett överkomligt pris kommer du få en övergripande inblick i hur din kropp mår och om du behöver göra några ändringar gällande kost eller livsstil. Här ingår prover för bland annat kontroll av blodstatus, diabetes, hjärt/kärl, njur- och leverfunktion, mineraler och vitaminer, sköldkörteln, prostata/testosteron och inflammationsindikatorn CRP.

Steg 1 – Välj en hälsokontroll

Hos Medisera har du mjölighet att välja bland ett brett utbud av prov och hälsokontroller. Dessa hälsokontroller innehåller en stor mängd olika prover, men det erbjuds även enskilda blodprov. Deras baspaket utgörs av de övergripande hälsokontrollerna: Stor, Mellan och Bas. Vidare finns andra hälsopaket så som Hälsokontroll Man/Kvinna, Stora Sköldkörteltestet, Stora Allergitestet, Prostata PSA- och Testosteron. De erbjuder även den populära tjänsten “årliga hälsokontroller” och mycket annat.

STEG 2 – TA BLODPROV

När du har valt vilka blodprov som du önskar att få gjorda så skickas det automatiskt en elektronisk remiss till det provtagningsställe som du önskat. Då detta sker automatiskt och i princip omedelbart så behöver du inte vänta utan du kan besöka provtagningsstället direkt. Provtagningsremissen som skickas är giltig i 3 månader, så det är samtidigt ingen stress. Du kan med andra ord ta den tid du behöver och dyka upp när det passar dig, de flesta provtagningsställena har nämligen har drop-in. Detta betyder att du inte heller behöver förboka en tid.

STEG 3 – SVARSRESULTAT TILL DIN JOURNAL

När dina prov har skickats på analys och resultaten har kommit så skickas dessa till din digitala journal. Dessa provsvar kommer även ha kommenterats av en legitimerad läkare så att värdena blir enkla att förstå. Din digitala journal hittar du på Mediseras hemsida, i vilken du loggar in med ditt BankID. Via journalen får du även reda på om dina resultat ligger inom referensintervallen, eller faller utanför dessa. Om dina provresultat skulle vara starkt avvikande kommer en läkare att ringa upp dig för att prata om resultaten, vad de betyder samt vad som kommer att ske härnäst.

Medisera omdöme & betyg

Medisera är ett svenskt bolag registrerade som vårdgivare hos IVO. De erbjuder säkra och professionella hälsokontroller online via blodprov. Du har möjlighet att själv välja vilka typer av tester eller paketerbjudande som du vill ta del av. På dina egna villkor kan du sedan välja provtagningsställe och när det passar dig dyka upp på drop-in. De preliminära provsvaren finns ofta tillgängliga redan samma dag, även om en del prov kräver längre tid för analys.

Tack vare att en legitimerad läkare kommenterar dina provsvar blir dessa enkla att förstå, du får även tillgång till din digitala journal via Mediseras hemsida. Medisera tar ansvar när det kommer till dina personliga uppgifter och dessa hålls säkra i enlighet med personuppgiftslagen. Hemsidan är smart strukturerad och lätt att navigera. Medisera har ett av de bästa utbuden på marknaden och erbjuder upp till 49 olika typer hälsokontroller. Tjänsten är prisvärd och kundtjänst är hjälpsam om det skulle dyka upp några frågor, i dagsläget har de ingen livechatt vilket är synd. Men det dyker säkerligen upp inom kort.

Klicka här för att besöka Mediseras hemsida!