proteinshake

Hur ofta ska du dricka proteinshakes?

proteinshake

Det beror i slutändan på dig, dina mål, din kost och din aktivitetsnivå hur mycket proteintillskott du bör ta.

Proteinshakes är idealiska att dricka vid tiden för ditt träningspass – antingen före eller efter – för att främja återhämtningen, eller för att äta mellanmål under dagen mellan måltiderna. Proteinshakes bör dock inte ersätta måltider helt och hållet men är utmärkta att komplementera ditt dagliga proteinintag med.

Det bästa är att gå till en kvalificerad näringsexpert – särskilt om du har hälso-, prestations- eller estetiska mål i åtanke – för att få information om din optimala dagliga proteinmängd, samt hur du får i dig så mycket som möjligt från livsmedelskällor och när (och hur ofta) du ska komplettera med proteinpulver.

Något du bör tänka på, oavsett dina mål, är att du inte bör äta för mycket protein på en gång. Det är viktigt att sprida ut intaget under hela dagen för att kroppen ska kunna ta upp det optimalt.

Protein.se kan du köpa proteinpulver av kvalitet som samtidigt innehåller en massa extra vitaminer och mineraler du i regel annars inte får i dig tillräckligt av genom din kost.

Varför är protein så viktigt för kvinnor?

Att bibehålla muskelmassa och styrka är viktigt för din allmänna hälsa, för att förebygga kroniska sjukdomar och för vardagliga rörelser, som att lyfta tunga föremål.

Proteinrika livsmedel hjälper till att stödja just detta och särskilt proteinpulver ger mycket för pengarna. Dina muskler består av aminosyror, som är proteinets byggstenar. Pulver levererar en enorm mängd aminosyror till musklerna.

För upptagna kvinnor kan ett proteinpulver hjälpa till att nå ditt proteinmål utan att måsta förbereda måltider varannan kväll eller förlora värdefulla timmars sömn på morgonen.