Citron & Basilikarostad Kyckling

Kyckling kan man göra mycket med och idag har jag ett perfekt litet recept som är väldigt simpelt men med komplexa smaker. Rostade grönsaker, kyckling och citron i ett gör så att du får ut en härligt gyllene kyckling med citrontoner.


CITRON & BASILIKAROSTAD KYCKLING

Total tid: 30min
Portioner: 4

  • 6st medium zucchini 1.2kg
  • 4st kycklingfiléer
  • 2st citroner skivade i 5mm skivor
  • 1 kruka färsk basilika
  • 4 matskedar majonnäs
  • 4 matskedar grekisk yoghurt

Gör Såhär:

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Skär upp zucchinin i smala stavar eller använd en mandolin och lägg dom i en ugnsform. Skiva och dela citronskivorna i 4 delar och lägg ovanpå zucchinin.
  2. Placera kycklingfiléerna ovanpå citronen och zucchinin, ringla över olivolja, salta och peppra rikligt.
  3. In i ugnen i 20min, ta ut den och rör runt sätt sedan in den igen i ytterligare 5-10min tills kycklingen är klar.
  4. Medans kycklingen går klart i ugnen passa på att blanda ihop majjon och yoghurten med lite salt och peppar.
  5. När kycklingen är gyllene utanpå och vit i köttet tranchera upp den och servera som på bilden ovanpå zucchini och citronröran, blanda in basilikabladen det sista du gör när du lägger upp. Servera den fräscha såsen vid sidan av.

 

10g nettokolhydrater per portion.