massagepistol

Bra Saker Att Veta om Massagepistoler

massagepistol

Massagepistoler är en av dom trendigaste verktygen i fitnessindustrin just nu. Entusiaster, proffs eller bara glada amatörer använder pistoler före och efter träning, på vilodagar och när helst dom känner av muskelsmärta.

Men hur effektiv är en massagepistol egentligen?

Genom att hänvisa till påvisad vetenskap från massagepistol-experten Dan Kozak ska vi bena ut några av fördelarna med att använda sig av en massagepistol och hur vida dom faktiskt är något att ha.

Hur Effektiv Är en Massagepistol?

Det har kommit nyliga studier som visar på att användandet av en pistol kan ge mindre mjölksyra och lindra allmän smärta i muskulatur men det bästa sättet att få ut så mycket som möjligt av en massagepistol är att veta hur  och vart man ska använda den.

Här kommer några effektiva användningsområden för test av massagepistoler:

För Muskelåterhämtning

Du kan använda en massagepistol för många olika saker men dom flesta använder den för träningsrelaterad smärta och stelhet.

Det viktiga är inte OM du använder den utan NÄR.

Om du försöker minska träningsvärk eller stelhet i musklerna efter träning är det bäst att använda din massagepistol direkt efter att du har tränat klart för att minska att mjölksyra och toxiner byggs upp i dina muskler. Att snabbt använda den igen dagen efter kommer att öka ditt blodflöde och ge dina muskler mer syre.

Gör du det bara sporadiskt och inte konsekvent kommer det inte att hjälpa mycket heller.

Precis som att träna så håller bara effekten av att använda sig av en massagepistol i sig så länge du använder den ofta och konsekvent. För bästa effekt bör du ha den med dig i din gymväska eller nära dina hemträningsgrejer så att du kommer ihåg att använda den som avslutning.

För Atletisk Prestation

Att använda en massagepistol innan träning är minst lika effektivt som att använda den efter träning, genom att öka blodflödet till önskad plats på kroppen kan du främja just det stället med mer syre och näringsämnen.

För Blodcirkulation

Massagepistoler är lite av dom nya kompressionsstrumporna. Dom ”stötande” rörelserna av pistolen ökar blodflödet till vissa ytor som i sin tur minskar svullnad och domningar.

För dom som lider av dålig blodcirkulation rekommenderas att använda sig av massagepistoler 2-3 ggr dagligen men att inte överskriva 15min per tillfälle. Att använda den morgon, eftermiddag och kväll hjälper att hålla uppe en bra blodcirkulation hela dagen.

För Fibromyalgi

Massagepistoler kan vara en effektiv behandling för fibromyalgi. Fibromyalgi är en sjukdom som orsakar smärta i både muskler och leder, även stelhet och huvudvärk förekommer.

Massagepistoler behandlar fibromyalgi genom att försiktigt massera bindväven och lösa upp muskelknutar som orsakar smärta och stelhet. Oftast kan någon med fibromyalgi känna smärtlindring nästan omgående med hjälp av en massagepistol.

Massagepistolen kan mycket väl hjälpa dig som har fibromyalgi men du bör konsultera med din läkare först innan du provar helt själv.

Hur Säker Är En MassagePistol Att Använda?

Massagepistoler är säkra att använda när man använder dom på rätt sätt.

Vanligaste risken med en massagepistol är att du göra mer skada på en redan träningsrelaterad skada därför bör du undvika att använd dig av en pistol på tex: sträckningar, muskelbristningar och stukningar. För träningsvärk och stelhet fungerar den däremot utmärkt.