jordgubssmoothie

Boosta ditt immunförsvar med smoothies!

jordgubssmoothie

Inför våren och sommaren satsar vi gärna på att komma i god form. Vi skapar oss träningsrutiner, som vi vill hålla hela året ut. Att vara ute i naturen och njuta av den friska luften är ofta enkelt och kostar inte så mycket. Med rätt sorts kläder kan vi motstå naturens alla väderväxlingar och väl förberedda vill vi vara för att ha bästa möjliga form och kondition när vinterns alla förkylningar och influensor knackar på dörren. Med bra rutiner har vi alla förutsättningar att klara av att hålla oss friska och sunda året runt.

En bra början och rutin i vardagen är att försöka få i sig så mycket grönsaker och frukt som möjligt. En sallad till maten och en fruktsallad till efterrätt är en bra daglig rutin. Men det är kanske inte alltid tillräckligt för att följa de rekommendationer som finns.

Satsa på smoothies!

Ett av de mest perfekta sätten att få i sig dagens dos av vitaminer är att göra smoothies. Experterna rekommenderar 500 gram grönsaker och frukt per dag. Här kan du variera i det oändliga och frossa i alla de lockande grönsakerna och frukterna du kan köpa under olika årstider. Det är enkelt att hitta din egen favorit bland alla de smoothierecept som finns, baserat på de frukter och grönsaker som redan är dina favoriter. Och det kan verkligen vara värt att också våga testa något nytt!

Det behöver inte heller kosta en förmögenhet att investera i  någon form av mixer. Den kommer säkert att komma till användning väldigt frekvent. Att ha rätt verktyg underlättar väldigt mycket och gör tröskeln för något nytt lägre.

Nyttiga och välkomponerade måltider

Att äta nyttigt, varierat och välkomponerat är något som är av yttersta vikt för att ha ett bra immunförsvar till vintern, men även utomordentligt bra att tänka på året runt. På sommarhalvåret känns det kanske lättare att få i sig alla nyttigheter via de otaliga frukter, bär och grönsaker som står tillbuds. På vintern kan det ofta kännas lite svårare att komma på

vilka grönsaker man ska äta för att få i sig tillräcklig daglig mängd.

Vi vill alla gärna försöka använda så naturliga råvaror som möjligt. En morot i handen till mellanmål är fantastiskt gott eller en näve broccoli. Hur nyttigt är inte det, så säg? Men det kan ibland bli lite tråkigt i längden. Därför är smoothies en verklig guldgruva att gräva i och att testa för att enkelt boosta sitt immunförsvar.

Se till att ha nyttiga ingredienser i skafferiet

Det kan vara knepigt att alltid se till att ha färska ingredienser hemma och ibland känner man sig oinspirerat i matbutikerna. Har man en bra bas för smoothien så som yoghurt, mjölk (havre-, mandel, soyamjölk etc. välj den du föredrar) och/eller kvarg, så har man en oändlig variation. Ingredienser som avokado ger fyllighet och nyttigt fett, proteinpulver kan ge både sötma, smak samt förstärkning av proteininnehållet, kosttillskott i pulverform kan tillsättas vilket gör att man slipper känna smaken av dem. Med viss planering kan det även vara en bra idé att hacka upp och frysa in både frukt och grönt. Banan som håller på att bli övermoget är perfekt i en smoothie! Har man för många så kan man dela upp dem i bitar och frysa in.

Det finns ingenting som hindrar dig att få i dig de nyttiga vitaminer och mineraler som kroppen behöver, även under vintersäsongen.