massage stockholm

5 sätt massage ökar ditt välbefinnande på

massage stockholm

Lider du av något av de vanligaste besvären som ont i nacke och axlar, stelhet eller stress? Då kan du ta hjälp av massage för att öka ditt välbefinnande.

Vi listar 5 sätt massage ökar ditt välbefinnande på

  • Mjukar upp en stel nacke

Smärtor i nacken är ett vanligt problem hos många. En av de vanligaste orsakerna kan vara muskelvärk på grund av stillasittande arbete eller dålig arbetsställning. Det kan också orsakas av exempelvis stress och oro. Mår du psykiskt dåligt kan det vara svårare att hantera denna smärta. Avstressande aktiviteter så som massage kan vara bra sätt att få bukt med dina besvär.

  • Lindrar stress

När stressen under dagen gör att det blir svårt att slappna av och stänga av oro eller jobbtankar på kvällen kan vi rekommendera massage. Massage lindrar stress effektivt genom att stresshormonerna minskar under och efter en behandling. Det gör att du aktivt kan ta ett grepp om din stress för att minska den genom att boka in en behandling och på så sätt öka ditt välbefinnande.

  • Gör dig piggare

Återhämtning i form av lugna pauser är avgörande för ditt välbefinnande. Enligt Sunt Arbetsliv har pauser under arbetsdagen en avgörande betydelse för hur vi trivs på jobbet och är dessutom bra för arbetsresultatet. Pausen du får när du går på massage ökar ditt välbefinnande då pausen i sig och massagen som ökar blodflödet i kroppen gör dig piggare och klarare i tanken.

  • Skapar lugn och harmoni

Massage gör att hormonet oxytocin utsöndras, ett hormon som brukar kallas för ”må bra-hormonet”. Det gör att vi känner oss lugna, mer harmoniska och till och med gladare. Oxytocinet gör att vi mår bättre helt enkelt och effekterna verkar även på lång sikt vid regelbunden massage.

  • Lindrar musarm och andra spänningar

Om du som många andra sitter mycket framför datorn är det lätt hänt att du överanstränger de små muskler som finns i och runt handled, arm och axel. Sådana överansträngningar kan leda till begreppet musarm – en spänningssmärta som kan vara svår att sätta fingret på men som kan bli bra med hjälp av massage.

Bor du i Stockholm och vill öka ditt välbefinnande, besök Massage Stockholm. De har många erfarna massageterapeuter som utför både avslappnande och behandlande massage. Du hittar deras mottagningar på Södermalm, St Eriksplan, Odengatan, Norra Djurgårdsstaden och i City. Boka din massage online upp till 10 min innan, det finns ofta lediga tider samma dag.