gustaf-diet-1

10 Anledningar Snabba Dieter Misslyckas

Dom flesta bantningskurer är tyvärr inte hållbara, man hör varje dag om folk som går på olika snabbdieter och dom slutar oftast upp i en bergochdalbana och provandes flera olika dieter medans dom mår skit och är hungriga.

Gör inte som dom människorna, följ inte en orealistisk plan bara för att du vill bli av med dom där extrakilona. Lär dig leva hälsosamt och hållbart liv som fungerar för dig varje dag och för en lång tid framöver.

10 Anledningar Varför Snabba Dieter Misslyckas:

1. Dieter fungerar inte i det långa loppet eftersom fokusen ligger på korttidsmål.

2. Dieter är oftast obalanserade och orealistiska.

3. Dom flesta går in i en diet med en ”all-in” mentalitet och får dom minsta bakslag så slutar det allt som oftast i okontrollerat ätande då du redan längtat efter den där pizzan och godispåsen i nån vecka.

4. Icke – Dieter handlar oftast bara om vad du inte får äta vilket gör det till en negativ upplevelse redan från start.

5. Dieter har dig oftast på en orealistiskt låg kalorinivå vilket gör att du känner dig konstant hungrig och trött.

6. Irritation – Oftast får du inte i dig tillräckligt med protein, kolhydrater och nyttiga fetter vilket stör din hormonbalans och din hjärna börjar skicka ut signaler om irritation.

7. Att konstant vara hungrig kan påverka din nattsömn, sömn spelar en viktig roll i din hormonbalans, speciellt ghrelin(hungerhormon) och leptin(mättnadshormon)balansen.

8. Många som provar olika dieter men misslyckas gång på gång blir ofta deprimerade och det slutar i att du skiter helt i din kost och i slutändan väger mer än du gjorde när du började banta.

9. Att banta eller gå på diet tar inte hänsyn till emotionella triggers så som självförtroende och självdestruktivt beteende vilket är viktigt att få bukt med för att kunna äta hälsosamt i längden.

10. Att gå på diet utan en bra supportgrupp, motivation och en bra gjord kost och träningsplan är att bygga upp sig själv för ett misslyckande.

För att avsluta så är en hälsosam kost inte en diet utan måste bli en livsstil. Frågan du ska ställa dig är vad vill du ha för sorts livsstil? Att ta sig en funderare på en välförtjänt resa tex är ett bra alternativ som Flyg.nu kan hjälpa dig med genom att jämföra dom bästa priserna. Att åka på semester behöver inte innebära att man går upp i vikt det finns många fina hälsosamma resmål.